De buurvrouw heeft hulp nodig
Ik zit geconcentreerd achter mijn laptop als de bel gaat. Snel type ik de zin af van het document waar ik mee ben en sta op. Het is een warme ochtend en nu al is de temperatuur opgelopen tot zo’n 28 graden.

Ik doe de deur open en zie Anja onze buurvrouw van een paar huizen verderop. Ik moet even slikken want ze is wel erg zomers gekleed. In haar strakke T-shirt zijn haar goed vormen duidelijk zichtbaar. Ook de tepels zijn duidelijk zichtbaar. Ze heeft ook wel een erg kort spijkerrokje aan.

Ze glimlacht. “Heb je even tijd voor mij?”. Onbewust knik ik al zonder te weten wat ze van mij nodig heeft. “Ik ben bezig om een poster op te hangen, maar heb niet de juiste boormachine om een gat te boren.”. Bij het laatste begint ze ondeugend te lachen. “Ik weet dat jij de juiste apparaten heb voor dit soort klusjes.”, gaat ze verder. Ik knik opnieuw. “Ja voor de betonmuren moet je inderdaad een sterke boor hebben.”. Ook dit klinkt een beetje dubbelzinnig. “Ik zal hem even pakken.”.

Ik loop naar de werkkamer en pak de koffer met de boormachine. Het is een zware koffer. Terug bij de deur wil Anja de koffer overnemen. Ik schud mijn hoofd. “Wacht maar ik zal je hiermee wel helpen, dit is niet echt een klusje voor een vrouw.”. Ik pak snel de huissleutels en stap naar buiten.

Waar moet er een gat geboord worden?
We lopen naar haar huis en stappen naar binnen. “Waar moet het gat geboord worden?”, vraag ik.

Weer die ondeugende glimlach. “Op onze slaapkamer boven het bed.”. Zonder verder iets te zeggen loop ze de trap op naar boven. Ik kijk naar boven en zie haar lekker kontje. Het lijk wel of onder haar spijkerrokje niet aan heeft. Ook ik ga de trap op naar boven. Anja loopt haar slaapkamer binnen. In de hoek staat een grote poster met een nogal erotische afbeelding van een naakt liggende vrouw op een bank. “Waar precies moet de poster komen?’, vraag ik.

Ze wijst naar de wand waar het bed tegen staat. “Daar in het midden boven het bed op een mooi hoogte.”. Open de koffer met de boormachine. Ik heb daar ook een centimeter en een potlood in zitten. Het begin met de poster op te meten terwijl Anja toekijkt. “Het is een vrij groot exemplaar.”. Anja blijft maar glimlachen. “Ja ik dacht dat zoiets wel passend is boven het bed.”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *